Tandblekning med tandkräm

Bleka tänderna med tandblekningstandkräm

Tandblekningstandkräm, eller whitening-tandkräm som de ofta kallas, är tandkrämer med små poleringskorn som polerar bort missfärgningar och smuts från dina tänder. De innehåller inte någon form av blekmedel och fungerar därmed annorlunda jämfört med andra metoder för tandblekning.

Du kan göra en väsentlig förändring på utseendet på dina tänder med hjälp av denna typ av tandkräm. Om du inte är intresserad av att spendera dina pengar på få dina tänder vitare på en klinik eller om du skäms för att söka behandling hos tandläkare, då är dessa tandkrämer för dig.

Tandblekning med tandkräm är även ett bra komplement till andra typer av tandblekning, se dock till att du använder dig av en mjukare tandborste när du använder dessa tandkrämer, annars riskerar du att få lättare repor på tänderna.

Fungerar tandblekningstandkräm?

Du ska inte räkna med att whitening-tandkräm kan bleka tänderna såsom en riktig tandblekning kan göra. En tandkräm kan däremot avlägsna ytliga missfärgningar, tandsten och plack så att tanden blir ljusare. En tandblekning går effektivt in i tandens emalj och bleker bort de missfärgningar som finns djupt inne i emaljen. Detta kan man aldrig uppnå med en tandkräm av två skäl. Det första är att tandkrämer normalt inte alstrar fria syreradikaler och det andra är att exponeringstiden är för kort för att blekningseffekt skulle vara möjlig att uppnå.

Med det sagt fungerar denna typ av tandkräm bra om du vill ta bort fläckar från till exempel tobak, thé, kaffe med mera. Var även försiktig när du borstar tänderna med denna typ av tandkräm för att inte slita för mycket på emaljen. Tester har även visat att vanliga tandkrämer kan fungera likvärdigt med ”whitening”-tandkrämer, beroende lite på hur du borstar dina tänder.

Var kan köpa Whitening-tandkräm?

Tandblekningstandkräm kan du köpa på många ställen. Allt från online på Internet, hos till exempel Blue illume, till apotek över till vanliga matvarubutiker. Priserna kan skilja sig en del åt, speciellt ifall det rör sig om lite större kvantiteter.