Tandblekningsmedel

dentway refill kit

När du behöver en refill

Om du redan har till exempel skenor räcker det med att köpa tandblekningsmedel för fortsatt blekning av tänderna.

Nästan varenda stormarknad nuförtiden säljer olika tandblekningsprodukter, men ofta är det tandblekningsgel och ett par tandblekningsbrickor som ger de bästa resultaten. Förutom att borsta tänderna varje dag, använda tandtråd och munvatten, finns det några enkla steg som kommer att maximera längden på ditt vita leende.

Eftersom maximalt resultat kommer från att använda skenor i munnen, antingen genom att få ett par från en lokal tandläkare, beställa dem från ett internetföretag, eller köpa en munstycke av plast som kan kokas och formas till tänderna. Naturligtvis ger det första alternativet ett jämnare resultat, men den senare kommer även det att bleka dina tänder, dessutom till ett mycket lägre pris.

Tandblekningsmedel kan köpas av en lokal tandläkare, men många tandläkare säljer blekmedel endast till kunder som redan har köpt skenor av dem. Om du köpte dina skenor på Internet eller på en marknad, kan du allt som oftast också köpa blekmedel från dessa företag. Hos Internet-handlare kan du även köpa produkter av god kvalité.

Det är viktigt att se till att dina skenor är formade runt tänderna och skär runt tändernas linje så ingen del av brickan sträcker sig till tandköttet. Även lite blekmedel kan irritera tandköttet om det har kontakt tillräckligt länge. Även om de flesta av de nyare tandblekningsmedlen har hyfsad hög koncentration och kräver endast blekning under någon timme varje dag, kan vissa medel brukas över en natten. Om tandköttet exponeras för blekmedel för länge, kan tillfälliga skador på tandköttet uppstå. Men när du slutar med din kur, kommer ditt tandkött att läka. De små skadorna är ej bestående.

När du väljer en produkt är det viktigt att uppmärksamma den procentsats som anges på tuben. Många verkar föredra en procent kring 16 procent. Vissa blekmedel har en så låg procent som 10. Dessa blekmedel tar oftast mer tid på sig att bleka tänderna. Medel som kommer vid 20 procent eller högre är mycket starka och kan orsaka ilningar i tänderna hos känsliga personer.

Vissa människor gillar att bleka en av käkarna först och sedan den andra. Detta för att jämföra färgen på varje käke och bättre se resultat av tandblekningen. Att bleka bägge käkarna samtidigt är naturligtvis också ett alternativ. I vilket fall som helst, om du har tillräckligt med blekmedel i utrymmet för varje tand, bär skenorna under den rekommenderade tiden kommer du att ha ett vitare och ljusare leende. Detta förutsatt att medlet du köper är testat och kommer från ett välkänt varumärke.

Korta tips

  • Börja med korta löptider, 30 minuter till en timme, öka sedan långsamt enligt instruktionerna från din tandläkare eller instruktionsbok.
  • Se till att ta hand om dina tänder genom att försöka skära ner på kaffe, te, läsk, sura frukter och rökning.
  • Läs på det bästa sättet att lagra din gel för längsta möjliga hållbarhet. De flesta tillverkare rekommenderar att man lagrar medlet i kylskåpet.
  • De flesta produkter är identiska med vad en tandläkare skulle förse dig med.
  • När du köpt en tandblekningskit du behöver inte köpa ytterligare en, det räcker med att köpa medel som du sedan nyttjar med de skenor du redan har.
  • Håll dina skenor rena.
  • Ett tandblekningskit kostar några hundralappar, jämför det med folktandvården som tar 3000:-.

Köp tandblekningsmedel online

Shopping4Net.se säljer tandblekningsmedel till ett billigt pris.